MY PASSION

5. Salomon X-Trail Run 10.11.2013 10km (7.32km) time 1:07:54 pace 9:17min/km
Mapmyrun kata ku lari 7.32km je sbb sebahagian trail ditutup sbb agak membahayakan pelari pasal ujan telah turun dgn lebatnya pagi tu...
My very first trail run...macam takut je..macam nebes je...bole ke aku ni...macam bole je..macam bole je..hehe...memula memanjat slope yg curammm tu...ya amattt terasa azabnyeee...setapak demi setapak kugagahi jua...tp bila lari down the hilll..lajuuuu je kulari...suke sgt...hinggakan tertinggal kawan ku si hantulari tu..huhu..sori daliadud...nnt kita lari sesama ye ms next run..Newton Challenge n Dragonback Run..both 15km...

...berjaya juga ke finish line...

pose standard..huhu

my race kit

start...

my running buddies... sis nuyu n daliadud..huhu

seeing n meeting new frenzzz...

4. Shape Night Run 7.9.2013 5km (5.43km) time 51:25 pace 9:28min/km
Lps lari IEM Engineer's Run this morning...then p Putrajaya plak for Shape Night Run...best laa...mcm kat pesta...goodies bag dia pun byk dapat brg2 best...senyum jer...lari lite n easy..sbb lenguh pagi td masih terasa lagi...my next run would be Salomon X-Trail ...this november..my very first trail run...10km lak tuh..harap2 dipermudahkan..doakan saya ye kenkawan...

Wif Dalia..my loyal running partner...

Ceria di malam hari...

Shape Night Run 07.09.2013

3. IEM Engineer's Run 7.9.2013 3.6km (3.36km) time 31:40 pace 9:26min/km
For the first time in my life nak lari 2 events back2back...pagi lari IEM Engineer's Run...malam plak ada Shape Night Run...memula pikir...bole ke aku ni..tp pikir2 balik...mcm bole je..mcm bole je..mcm ok je..mcm ok je...hehe

the event was held near Amcorp Mall
race kits for both IEM Engineer's Run & Shape Night Run
IEM Week Launching Ceremony

2. NTV7 FEEL GOOD RUN 7.7.2013 7km (6.69km) time 1:00:46 pace 9:05min/km
Dapat lari NTV7 ni pun sbb dalia jual running kitnya sbb dia nk lari salomon trail..sungguh jeles hokayyy sbb dia dpt lari ngan monyet2 chomel kat kole slangor tu...(dah laa medal dia lg cantikkk..)...tp takpe..ku disini dpt lari dikalangan artis2 gitu...n org tgk2 aku pun ade gaya2 artis baru yang namanya semakin menaik di persada seni gitu...hihi

the medal not bad gak...golden...tp kuakui medal salomon lg gah laa..
lps lari...tak sangka that i can finish 7km run...mcm tak pecaya jer..
sempat kubeli brook running pants for rm60..pakkal la tak bwk $$ lebih...lenkali kene ltk byk lg kat dlm bandiku itu..
#dogood by running #feelgood by sweating ~ i run coz i sweat gold


1. PERODUA RACE FOR A CAUSE 23.6.2013 5km (plus minus 5km) time 49:38 pace 9:56min/km
           
My very first running event was fun...dapat buat face painting n dapat naik bull...yyeeehaaaaaa....(distance in bracket when using mapmyrun)...ekceli mapmyrun pd ms tu tak brfungsi bcoz of haze so the actual km taktau la kan..so agak2 je la lebih kurang dpt 5km tu...

masa sampai putrajaya...gelap lg mcm mlm...6.30 am trus subuh kat masjid besi...
hazy putrajaya
sempat berenti tgh2 lari tu nk posing with the sun n picc...hihi (dalia jadik mangsa)
nebes nak lariiii...tu laa dalia (tengah) ,her doter (left) n ofkos me ...
butterfly...
lega n puas lps lari...my very first achievement...


BAGAIMANA BERMULANYA....

Dulu masa kecik2 dulu..dari skolah rendah...smpai masuk mrsm..pastu p US..grad pastu keje..tak penahnye aku suke lari..masuk prtandingan ke ..or even for fun skalipun...entah macam mana tanggal 1 june 2013..bole trbukak hatiku utk berlari...ni sume gara2 ade sorang skulmate aku asik stori-mori psl dia lari sanasini kat group whatsapp x-mrsm ladies...bole laa baca kisahnye di http://www.hantumakan.blogspot.com ...namanye dalia...she really inspired me to run...she's hantumakan no more...dah jadik hantulari now...bermula laa kisahku sbg pelari...niat di hati nk buat marathon..smoga tercapai hasratku itu...Enjoy reading my running experiences...kisah suka duka lara ku seorang pelari tegar...(kononnye..hehe~harap2 laa)...sebelum lari tu ..ku telah paksa si dalia tu teman aku pegi ke beberapa tmpt to buy some of d running gears...memula beli kraftfit compression pants..then skechers running shoes...then malam tu juga kubeli online running skirt, bandi belt n running shirts...pastu esoknya carik sport bras... COMPLETE dah running gears sume..NOW..it's time to RUN!! i alwiz do my training dgn lari kat treadmill kat umah yg tak penah kuguna yg dibeli setahun yg lps...almost everyday lari for 30 minutes je per session...slalu lari sesudah subuh or lewat2 ptg...(still can't believe myself that i could run...)

1 comment:

  1. hahahaaa, bawak namploh berlari pun dh consider banyak, kikiii

    nway chemah.. u r yer own hero, yer own inspiration.. sgt x sangka we b a running buddy kan.. cheers for more run to come

    ReplyDelete